Langebaan


Welkom op de pagina Langebaan. Hardrijden langebaan kent twee focus gebieden: breedtesport en topsport. Het breedtesport-deel speelt zich vooral af bij en via de aangesloten schaats- en ijs verenigingen. Breedtesport wordt daarnaast gestimuleerd via de projecten school- en jeugdschaatsen.

 
Om (jonge) talentvolle hardrijders te stimuleren en kansen op doorgroei te bieden worden de beste rijders uit het gewest Gelderland / Flevoland uitgenodigd deel te nemen aan de gewestelijke selectie. De topsport-focus.


Het Gewest Gelderland kent twee selectie-teams. Eén team is gesitueerd rondom Nijmegen, met het Triavium als thuisbasis: de NY selectie. Het andere team kent Deventer als thuisbasis: DV selectie.

De selecties bieden in principe plaats aan talentvolle rijders –zowel dames als heren- die in staat worden geacht om in de eigen leeftijdscategorie het NK (Nederlands Kampioenschap) te halen. Het doel is om deze rijders zodanig te faciliteren en te begeleiden, dat qua niveau aangehaakt kan worden bij jong oranje dan wel bij de merken-teams. Afhankelijk van het aanbod wordt geselecteerd vanuit leeftijdscategorie C t/m Neosenioren. 

Algemene sponsors

BRUN schaats-skeeler Sport Boltrics Van Dasselaar Timmer Grond-, Weg-, en Waterbouw De Ruiter Hout Greenwood liev